Založ si blog

Pápežova agenda, čo má spoločné s Democratic party?

V súvislosti s návštevou pápeža mnohí kresťania prekvapene dvíhajú obočie. Je tu mnoho faktorov, ktoré sa zdajú nelogické. Covid semafor sa prefarbuje, čísla nám rastú a vláda na čele s prezidentkou organizujú najväčšie podujatie v Európe. Nelogické. Stará múdrosť hovorí: „čo sa iným javí ako chybou, pre niekoho môže byť cieľom…..“ Toľko k tomu.

 V tomto blogu sa budem snažiť o vyvážený pohľad, pomenovať pozitíva tejto návštevy a poukázať na možné riziká s ňou spojené. Poďme najprv k pozitívam.

Čo dobré nám môže priniesť návšteva „hlavy“ rímskej cirkvi?

V prvom rade to môže byť čiastočná obnova morálky, pribrzdenie rozletu neoliberálnych „progresivistov“ a aj povzbudenie k obnove medziľudských vzťahov. Po vlne návštevy by sa mohla zdvihnúť vlna solidarity medzi ľuďmi.

Po fiasku s počtami „očkovaných“ vláda ustúpila a rozšírila možnosť účasti v režime „OTP“. Zároveň tým vyslala signál o svojich manévrovacích možnostiach a tiež o nestabilite rozhodnutí, ktoré robí. Toto hodnotím ako ďalšie pozitívum spojené s návštevou pápeža. Ľudia mali možnosť presvedčiť sa, že mnoho vecí majú len a len vo svojich rukách.

Jedna vec je zvláštna. Požiadavka ohľadom očkovania návštevníkov síce neprišla z Vatikánu, no Vatikán proti nej ani neprotestoval. Je zvláštne, že nikto sa neozval proti diskriminácii najmä v kontexte proklamovanej agendy pápeža – ochrany najslabších, kritika segregácie a nerovnosti. Rovnako rímski biskupi na Slovensku nespravili nič aby sa to zmenilo. Až spätná väzba od ľudí donútila kompetentných konať. Ďalším pozitívom pápežovej návštevy pre mňa je, že odkryla skutočný (ne)záujem hlavných predstaviteľov rímskej cirkvi o svojich veriacich.

Pápež a liberáli

Keď sa na pokyn pápeža vo Vatikáne a neskôr po celom svete zatvárali kostoly, liberáli tlieskali. Pápež sa stal miláčikom liberálnych médií. Tých médií, ktoré kopú do kresťanov, bojujú za právo na zabíjanie ľudských plodov, podsúvajú „právo na dôstojnú smrť“, teda asistovanú samovraždu nielen nevyliečiteľne chorým, ale aj tým, ktorí sú už „unavení a nasýtení životom“. A tiež vyzdvihujú všetky druhy deviácií a odchýlok od normálu. Zvláštne. Tieto médiá ospevujú pápeža. Niečo mi tu nesedí.

Viem, že nie som sám. Mnohí kresťania sa intuitívne dištancujú od týchto udalostí. A to nielen „vďaka“ neschopným politikom, ktorí v organizácii domrvili čo sa dalo, či katolíckym biskupom, ktorí menia názory podľa správania sa davu. Myslím, že ide o niečo viac.

Pápež a neomarxisti, ktorí sa mylne nazývajú „liberáli“ toho majú spoločné viac ako sa môže zdať. Nazval som ich neomarxistii, pretože nemám pojem, ktorý by dokázal vystihnúť podstatu tohto prúdu. Nevolám ich „progresívnymi“, pretože to, čo hlásajú ja nepovažujem za pokrok, ale skôr degradáciu človeka a jeho dôstojnosti. Preto ostanem pri pojme „neomarxisti“, aj keď zďaleka nevystihuje celú ideológiu, ktorá je v ich pozadí.

Existuje nejaké prepojenie medzi pápežom a touto skupinou ľudí? Prípadne medzi pápežom a ich hlavnými predstaviteľmi či sponzormi?

Áno, existuje. Kľúčom k prepojeniu sú uniknuté dokumenty DC LEAKS, ktoré „investigatívni“ žurnalisti nechali zapadnúť prachom, pretože ich nezaujímajú.  

Podľa DC LEAKS sa istí súkromní spravodajskí pracovníci  stretávali s vysoko postavenými vatikánskymi kardinálmi (zdroj) A tu je prekvapenie. Títo pracovníci pracovali pre Georga Sorosa – „investigatívnymi“ médiami označovaného ako ľudomila, teda filantropa.

Soros tiež osobne loboval u pápeža pred prezidentskými voľbami 2016 v USA. Pápež mal hovoriť o ekonomickej a rasovej nerovnosti, čo by zabezpečilo hlasy pre Hillary Clintonovú. A o čom hovoril pápež? O rasovej a ekonomickej nerovnosti. Pápež zožal potlesk v liberálnych médiách. Presne v tých médiách, ktoré zosmiešňujú kresťanstvo, jeho hodnoty a vysmievajú sa kresťanskej viere. Predbiehali sa v tom, kto mu lepšie vyjadrí uznanie za odvahu a nekompromisnosť v boji za práva najslabších a diskriminovaných. Bravó. Len jedna chybička. Nebola to pápežova odvaha, ale dopredu dohodnutý scenár, za ktorý vo Vatikáne lobovali Sorosovi operatívci a neskôr aj samotné jeho „neomarxistické veličenstvo“.

podľa denníka The Guardian tiež stal jedným z hlavných finančných podporovateľov kampaní a kandidátov americkej Demokratickej strany.

Podľa agentúry DPA Soros do minulého roka vložil do svojich nadácií viac ako 30 miliárd dolárov.  Prostriedky z jeho nadácie získala pred svojím vstupom do politiky aj súčasná prezidentka Čaputová.

.A práve ona pozvala pápeža na Slovensko….. Táto návšteva vyvoláva jasot „neomarxistov“, ktorých „hodnotové“ ukotvenie je v priamom rozpore s kresťanskou náukou a biblickými princípmi.

Zhrňme si to: u kardinálov v o Vatikáne lobujú zamestnanci Georga Sorosa, on sám má súkromné stretnutie s pápežom, pričom jednou z tém boli prezidentské voľby v USA a ovplyvňovanie veriacich v prospech H. Clintonovej. Ten istý človek je jeden z hlavných sponzorov americkej Demokratickej strany a jeho nadácia darovala finančné prostriedky Zuzane Čaputovej, neskoršej víťazke prezidentských volieb.

 Prekvapenie? Ani nie. Spája ich rovnaká agenda. Momentálne v nej dominujú nasledovné témy: vakcinačná kampaň, starostlivosť o migrantov a klimatické zmeny „spôsobené človekom“. Témy sú rovnaké, odlišný je len spôsob ich presadzovania. Kým štátny aparát používa viac menej donucovacie prostriedky, pápež hovorí napr. o očkovaní ako o láske k blížnemu. To je jediný rozdiel.

Soft power  a hard power. Svetská moc používa viac menej násilie. Na demonštráciách po celom svete predvádzajú policajné zložky svoju krutosť. Vodné delá, obušky, streľba gumenými projektilmi do davu. Cirkevná moc naproti tomu apeluje na svedomie. Je zaujímavé, že katolícka cirkev a jej najvyšší predstaviteľ apeluje len na svedomie ľudí. Pápež ani raz neapeloval na svedomie výrobcov vakcín, ktorí odmietli niesť zodpovednosť za vlastné výrobky. Neapeluje ani na svedomie politikov, z ktorých mnohí šliapu po ľudských právach a vyjadrujú sa vulgárne o vlastných občanoch. Prečo…?

Neviem či je pápež vo svojej dobrote a naivite súčasťou agendy „neomarxistov“ alebo je zapojený vedome. Jedno je však isté. Pápež presadzuje rovnakú agendu, ako „neomarxisti extrémisti“ a vo Vatikáne lobujú ich sponzori….Kruh sa uzatvára…

Cirkevná a svetská moc hovoria jednou rečou……Žiaľ, keď sa toto dialo v minulosti, nikdy to nedopadlo dobre. V stredoveku bolo organizované prenasledovanie nepohodlných od svetskej aj cirkevnej moci. Jediný rozdiel bol v tom, že keď vás išla zavraždiť „svätá inkvizícia“, mali ste možnosť pred smrťou sa vyspovedať.

 Pár slov úprimnému kresťanovi

Milý kresťan, pokiaľ je tvoja viera závislá od toho, čo ti povie cirkevná autorita, zamysli sa nad sebou. Ak je tvoje duchovné vnímanie a poznanie limitované náboženskou hierarchiou, si v slepej uličke.

SLEPÁ VIERA V AUTORITU JE NAJVÄČŠÍM NEPRIATEĽOM PRAVDY

Takýmto spôsobom nikdy nezistíš, aká je sila tvojho vlastného presvedčenia. A nakoniec skončíš zmanipulovaný tými, o ktorých si myslel že sa starajú o tvoje dobro. Ak je základom tvojej viery Božie slovo, nie si viazaný slepou oddanosťou náboženským autoritám, ktoré ho porušujú. Inšpiruj sa príkladom prvých kresťanov a apoštolov. Boli pod tlakom náboženských elít, no ich odpoveď bola nekompromisná:  

KEĎ ICH PRIVIEDLI, POSTAVILI ICH PRED VEĽRADU A VEĽKŇAZ SA ICH OPÝTAL: „NEZAKÁZALI SME VÁM PRÍSNE UČIŤ V TOM MENE?! A VY STE NAPLNILI JERUZALEM SVOJÍM UČENÍM ….PETER A APOŠTOLI ODPOVEDALI: „BOHA TREBA VIAC POSLÚCHAŤ AKO ĽUDÍ…“ (Skutky apoštolov 5 kapitola)

Je viera moderný fenomén?

22.02.2024

Dnes je slovo viera mimoriadne obľúbené. Viera je fenomén modernej doby. Z každej strany počúvame: musíš veriť, musíš si veriť…a podobne. Viera sa pre svet stala akýmsi motivačným nástrojom. Reálny základ viery pre kresťana je vzkriesenie Krista. Má to zmysel, viera má zmysel, lebo Kristus bol vzkriesený. To je reálny základ našej viery. „Základný [...]

FALOŠNÍ PROROCI A FALOŠNÉ MÉDIÁ

25.10.2023

Informácie hýbu svetom. Poznanie je moc. Kto riadi informačný tok, ovplyvňuje verejnú mienku vo svoj prospech. Kedysi neexistovala televízia, ani médiá. No existovala potreba formovať verejnú mienku, manipulovať ňou a držať ju naklonenú v prospech vládnej moci. Na tieto účely boli využívané staré „proroctvá“. Túto úlohu plnila aj známa veštiareň v Delfách. Tu [...]

Západný trend? Agresia voči deťom

21.03.2023

Možno sa tiež nestíhate čudovať nad smerovaním západnej spoločnosti za posledných niekoľko rokov. Zvlášť s ohľadom na postoj k deťom. Trendy, ktoré sa začínajú presadzovať sú neuveriteľné. V každej civilizovanej spoločnosti, ktorá sa snažila o rozvoj, boli deti chránené. A naopak, deti boli terčom vždy, keď sa k moci dostali sily zla. V nasledujúcich riadkoch sa [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

kazatel

Pravdu nepozná ten, kto ju nikdy nehľadal

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 39657x
Priemerná čítanosť článkov: 3305x

Autor blogu

Kategórie