Založ si blog

Dzurinda prirovnal povinné očkovanie k bombardovaniu Juhoslávie

Poznáte výraz omen – nomen? Ide o latinské príslovie, používané vtedy, keď názov vyjadruje charakteristickú vlastnosť svojho nositeľa.  Je to súčasť akejsi mystiky priebehu udalostí. K podobnej mystike a možno aj istému psychologickému fenoménu patrí prerieknutie. Keď človek povie nechtiac pravdu. Z takéhoto prerieknutia bol obviňovaný napr. bývalý premiér  Igor Matovič, keď rozprával o míľniku, ktorý dosiahli vraždou novinára. Podľa mnohých šlo o prerieknutie a povedal aj to, čo nechcel.

Iný bývalý premiér, Mikuláš Dzurinda, zaujal moju pozornosť prirovnaním rozhodnutia o povinnom očkovaní k rozhodnutiu o preletoch bombardérov nad územím Slovenska, čo zjednodušilo bombardovanie Juhoslávie. Zaujímavé. Zrejme tým myslel nepopulárnosť rozhodnutia a spoločenský odpor voči nemu. Lenže keď sa na tieto dve situácie pozrieme podrobnejšie, možno objavíme záhadné paralely.

Pravda je, že infekcia koronavírusom môže prerásť do zákernej choroby. Podobne, ako keď sa konflikt rozhorí do zákernej vojny, v ktorej strácajú občania všetky zábrany a masakrujú sa navzájom.  Vieme, že v Juhoslávii prebiehali krvavé čistky na všetkých stranách. Či to bola vojna v Bosne alebo o pár rokov neskôr vojna v Kosove. Vojna zanechala v krajine spúšť, podobne, ako keď vírus zanechá spúšť v organizme.

Masakrovali sa všetci – susedia, kamaráti, spoluobčania len preto, že mali iný etnický pôvod. Dnes sa ľudia masakrujú na sociálnych sieťach a ničia priateľstvá, ktoré budovali roky len preto, že na jednu tému majú odlišný názor.

Bombardovanie malo byť prevenciou humanitárnej katastrofy. Predchádzala mu masívna mediálna kampaň. Bola zameraná v prospech „humanitárneho zásahu“. Veľmi podobná kampaň sa rozpútala aj o pár rokov neskôr pri invázii do Iraku. Bola to kampaň postavená na klamstve.

Čo sa týka Juhoslávie, mediálna kampaň bola postavená na jednostranných informáciách. Démonizovaný bol režim Slobodana Miloševiča, zatiaľ čo o teroristickej organizácii UCK sa negatívne správy nezverejňovali (o tom neskôr)

Dnes, s odstupom času, však už vieme, že:  

  • Bombardovanie bolo porušením medzinárodného práva. O bombardovaní nerozhodla BR OSN, ale úzka skupina ľudí, združených v Trilaterálnej komisii. Preriekol sa český poslanec Karel Schwanzerberg počas diskusie v Poslaneckej snemovni dňa dňa 7.5.2014 Zakladateľ Trilaterálnej komisie bol v roku 1975 istý Rockefeller. (poznámka: Rockefellerova nadácia sponzoruje mnohé aktivity na podporu očkovania a sponzoruje niektorých výrobcov vakcín. Z dielne tejto nadácie vzišiel v roku 2010 aj futuristický scenár možnej pandémie, známy pod názvom EVENT 201 )
  • Juhoslávia bola bombardovaná zakázanou muníciou s ochudobneným uránom. Informoval o tom v roku 2001 britský Guardian
  • Útok na srbskú televíziu si vyžiadal život 9 jej pracovníkov – útok na civilný cieľ je vojnový zločin. Dodnes ho nikto nemal snahu vyšetriť, napriek apelom mnohých ľudskoprávnych organizácií. Správy srbskej televízie a zábery o krutej realite (humanitárneho) bombardovania boli označované za hoaxy, dezinformácie, prípadne srbskú propagandu.
  • Útoky na Srbsko boli plánované už v lete 1998 – priznáva to generál Wesley Clark vo svojej knihe Vedenie modernej vojny. Plánovanie vzdušnej operácie NATO proti Juhoslávii bolo „v plnom prúde už v polovici júna 1998“

 Žiaľ informácie sa začali zverejňovať až s niekoľko ročným odstupom. Časom sme sa dozvedeli ďalšie podrobnosti:

V roku 2005 bola zverejnená správa nemeckej rozviedky o Thacim: Správa BND z januára 2005 ho označuje za jedného z bossov organizovaného zločinu. V 27 stranovom dokumente, ktorého pravosť BND potvrdila, sa okrem iného píše:  „ovláda obchod s drogami, zbraňami, ľuďmi a zadáva vraždy.“

Dick Marty, švajčiarsky senátor a osobitný spravodaj Rady Európy pre ľudské práva v správe z roku 2010 konštatoval, že kosovská mafia pašovala a pašuje v Európe heroin, zbrane a ľudské orgány, ktoré odobrala srbským zajatcom. Ako lídra tejto mafie označil Thaciho.  Americký časopis Foreign Policy podotkol, že „gangstri, ktorí vládnu v Kosove vďačia za svoju moc USA.“

Pravdivé informácie a napokon dostali von. Otázka však znie: Prečo sa tieto informácie neobjavili pred zahájením vojenskej agresie voči suverénnemu štátu? Bolo by vôbec možné bombardovať Juhosláviu, ak by boli tieto pravdivé informácie včas zverejnené? Namiesto pravdy nám však médiá vnucovali myšlienku, že bombardovanie je jediné riešenie humanitárnej krízy v Kosove.

Šokujúce informácie zverejnila aj žalobkyna Srbska, Carla del Ponte, vo svojej knihe Lov, ja a vojnoví zločinci. Potvrdila vtedajšie „konšpiračné teórie“ a „hoaxy“ o únosoch ľudí, ktorým odoberali orgány. V roku 2013 bolo odsúdených päť lekárov za nezákonné odoberanie orgánov v nemocnici na predmestí Prištiny.

Proces bol ostro sledovaný najmä kvôli obvineniu kosovskej „povstaleckej“ (rozumej teroristickej) armády  z ilegálneho obchodu s ľudskými orgánmi.

Jeden z jej vodcov bol Hacim Thaci. Tento človek sa neskôr stal „prezidentom“ Kosova. Zdá sa, že pomaly spravodlivosť dobieha aj jeho. V roku 2020 bol vydaný pred súdny tribunál a čelí obvineniu z vojnových zločinov. Terorista, bývalý „prezident“ Kosova, Hashim Thaci je obvinený. Ale prečo čelí spravodlivosti až v roku 2020? Dovtedy boli všetci hluchí a slepí?

Konšpirátori by našli mnoho paralel medzi vtedajším spôsobom vynucovania verejného súhlasu s bombardovaním a dnešným spôsobom vynucovania informovaného súhlasu s niečím iným. Konšpirátori by povedali, že spôsob akým bola verejnosť manipulovaná v prospech bombardovania Juhoslávie a porušovania medzinárodného práva je rovnaký, akým je dnes verejnosť nútená k očkovaniu. Dnes je to HOAX. Dúfajme, že ním ostane aj o pár rokov.

Biblia nás však varuje, že ako budú dejiny spieť do svojho finále, „neprávosť vyvrcholí“. To znamená, že arogancia moci sa vystupňuje a vymožiteľnosť práva bude nulová. Verme, že prorocké varovanie Písma sa netýka toho, čo zažívame dnes….

A ak by to bolo inak, ostáva jediná možnosť záchrany. Osobné obrátenie, upokojenie a dôvera v Toho, ktorého dve tretiny národa označujú sa svojho Boha.


V OBRÁTENÍ A UPOKOJENÍ BUDE VAŠA ZÁCHRANA, V UTÍŠENÍ A DÔVERE BUDE VAŠA SILA.“ 

(Izaiáš 35, 15)

Je viera moderný fenomén?

22.02.2024

Dnes je slovo viera mimoriadne obľúbené. Viera je fenomén modernej doby. Z každej strany počúvame: musíš veriť, musíš si veriť…a podobne. Viera sa pre svet stala akýmsi motivačným nástrojom. Reálny základ viery pre kresťana je vzkriesenie Krista. Má to zmysel, viera má zmysel, lebo Kristus bol vzkriesený. To je reálny základ našej viery. „Základný [...]

FALOŠNÍ PROROCI A FALOŠNÉ MÉDIÁ

25.10.2023

Informácie hýbu svetom. Poznanie je moc. Kto riadi informačný tok, ovplyvňuje verejnú mienku vo svoj prospech. Kedysi neexistovala televízia, ani médiá. No existovala potreba formovať verejnú mienku, manipulovať ňou a držať ju naklonenú v prospech vládnej moci. Na tieto účely boli využívané staré „proroctvá“. Túto úlohu plnila aj známa veštiareň v Delfách. Tu [...]

Západný trend? Agresia voči deťom

21.03.2023

Možno sa tiež nestíhate čudovať nad smerovaním západnej spoločnosti za posledných niekoľko rokov. Zvlášť s ohľadom na postoj k deťom. Trendy, ktoré sa začínajú presadzovať sú neuveriteľné. V každej civilizovanej spoločnosti, ktorá sa snažila o rozvoj, boli deti chránené. A naopak, deti boli terčom vždy, keď sa k moci dostali sily zla. V nasledujúcich riadkoch sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

kazatel

Pravdu nepozná ten, kto ju nikdy nehľadal

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 39525x
Priemerná čítanosť článkov: 3294x

Autor blogu

Kategórie