Založ si blog

Je vakcinačná kampaň neetická štátna propaganda?

Vakcína je sloboda – slogan štátnej kampane, ktorý spĺňa všetky normy nekritickej propagandy. Tento blog bude písaný z pohľadu kresťanskej etiky. Prečo? Pretože v parlamente máme pár kresťanov, ktorí potrebujú nastaviť zrkadlo.

Považujem za potrebné upozorniť na riziká súčasného spoločenského vývoja z kresťanského pohľadu. Túto úlohu mali plniť predstavitelia cirkví a náboženských spoločností. Ich mlčanie(česť výnimkám) je (ne)pochopiteľné. Aj vďaka pasivite a tichému súhlasu cirkevnej hierarchie sa spoločnosť rúti do novodobej totality. Totality, v ktorej nezáleží na pravde.Totality, ktorá neuznáva kritickú diskusiu a prenasleduje tých, ktorí odporujú jedinému povolenému názoru.  

To, čo sa u nás deje za vlády kresťanských politikov je neuveriteľné. Chápem, že žijeme vo výnimočnej dobe, ale….neviem sa ubrániť pocitu, že spoločnosť naberá kurz samodeštrukcie a politici poslušne a bez účasti vlastného svedomia plnia zadané úlohy.

Mediálny priestor je zamorený vymývaním mozgov, aké nemá obdobu. Všetky médiá hlavného prúdu držia jednu líniu. Manipulácia cez prieskumy verejnej mienky preráža každý deň nové dno. Kritické myslienie sa nepripúšťa. V relácii Na telo v TV markíza zverejnil moderátor prieskum, podľa ktorého sa chce očkovať vyše 60 percent Slovákov.  

Ďalší prieskum bol uvedený fantastickými titulkami: 80 percent ľudí je rozhodnutých dať sa očkovať. Pri bližšom pohľade zistíme, že z tých 80 percent „rozhodnutých“ je 38 percent „váhajúcich“. Čistá manipulácia. Primitívna, neetická manipulácia.

Podľa prieskumu  z apríla zverejneného tiež na markíze je ochotných dať sa očkovať 70 percent Slovákov. Opäť zavádzanie verejnosti.

Bublina spľasla, keď (bývalý) generálny riaditeľ NCZI zverejneli reálne odhady. Ochota očkovať sa pohybuje niekde okolo 38 percent. Markíza, tak koľko to je podľa vašich prieskumov? 60? 70? 80 percent? Alebo možno 110 percent?  Všetko sa vyjasnilo po zverejnení informácií o dotáciách médiám.

Markíza si vakcinačnou kampaňou prilepší takmer o milión eur.

Premýšľal som, prečo médiá deziformujú a zavádzajú verejnosť. Teraz viem. Im za to platia. Platia za propagandu. A nazývajú to kampaň.

Je mi z toho zle. Vám nie? Milí redaktori, žurnalisti, mienkotvorcovia, ako sa cítite keď sa pozeráte do zrkadla? Aký je to pocit nemať chrbtovú kosť? Predať národ.  Možno vám krivdím. Tak ma presvedčte, že sa mýlim.

Ešte jedna vec ma zaujala. Agresívne vyjadrenia voči neočkovaným. Nemyslím vyjadrenia na sociálnych sieťach. Hovorím o vyjadreniach vedcov a tzv. odborníkov, ktorí sa stali „tvárami pandémie“ Ich vyjadrovanie je na úrovni diktátorov z rozvojových krajín.

Pediater Peter Visojanský, matematik Richard Kollár, člen pandemickej komisie Pavol Čekan. Páni, vy sa nehanbíte? Obdobnú rétoriku ako vy mali aj vedci a osobnosti tretej ríše……Tvrdé obmedzenia a opatrenia pre neočkovaných, dokonca deportácie do rozvojových krajín. Páni vedci, máte vy nejaké svedomie? Nehanbíte sa takto vyjadrovať? Je jasné, že ste k týmto absurdným vyjadreniam patrične motivovaný, no nezabúdajte, že aj vy ste ľudia. Jedného dňa sa vietor môže zmeniť. Čo budete robiť potom? Opäť obrátite kabát?

Na záver otázka na vás, kresťanskí politici. Vám tieto vyjadrenia nevadia? Ste stým v pohode?

Bratia kresťanskí politici, chceli ste pozdvihnúť národ. Prijali ste bremeno za slovenský ľud a roky ste sa modlili za príležitosť mu slúžiť. A dnes, keď máte tú možnosť, ho predávate za judášsky groš? Možno vám krivdím. Neviem. Presvedčte ma.

O vakcinácii, jej možných prínosoch a potenciálnych rizikách mala byť vedená odborná diskusia. Priestor mali dostať odborníci z rôznych názorových spektier. Mali diskutovať v hlavnom vysielacom čase verejnoprávnej televízie. A vy nalievate peniaze do súkromných médií. Robíte predraženú reklamu experimentálnym vakcínam, schváleným len na núdzové použitie.

Namiesto vyváženej odbornej diskusie ste nám pripravili nechutný mix jednostrannej propagandy, ktorá bagatelizuje závažné vedľajšie účinky a ďalej veselo tvrdíte, že vakcína je úsmev. Myslíte si, že toto je cesta?  Ja si to nemyslím.

Je viera moderný fenomén?

22.02.2024

Dnes je slovo viera mimoriadne obľúbené. Viera je fenomén modernej doby. Z každej strany počúvame: musíš veriť, musíš si veriť…a podobne. Viera sa pre svet stala akýmsi motivačným nástrojom. Reálny základ viery pre kresťana je vzkriesenie Krista. Má to zmysel, viera má zmysel, lebo Kristus bol vzkriesený. To je reálny základ našej viery. „Základný [...]

FALOŠNÍ PROROCI A FALOŠNÉ MÉDIÁ

25.10.2023

Informácie hýbu svetom. Poznanie je moc. Kto riadi informačný tok, ovplyvňuje verejnú mienku vo svoj prospech. Kedysi neexistovala televízia, ani médiá. No existovala potreba formovať verejnú mienku, manipulovať ňou a držať ju naklonenú v prospech vládnej moci. Na tieto účely boli využívané staré „proroctvá“. Túto úlohu plnila aj známa veštiareň v Delfách. Tu [...]

Západný trend? Agresia voči deťom

21.03.2023

Možno sa tiež nestíhate čudovať nad smerovaním západnej spoločnosti za posledných niekoľko rokov. Zvlášť s ohľadom na postoj k deťom. Trendy, ktoré sa začínajú presadzovať sú neuveriteľné. V každej civilizovanej spoločnosti, ktorá sa snažila o rozvoj, boli deti chránené. A naopak, deti boli terčom vždy, keď sa k moci dostali sily zla. V nasledujúcich riadkoch sa [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

kazatel

Pravdu nepozná ten, kto ju nikdy nehľadal

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 38974x
Priemerná čítanosť článkov: 3248x

Autor blogu

Kategórie